Start van hoofdcontent

HAARLEM

nl

Theater de Liefde gaat zaal Theo Maassen toch vullen ondanks optreden gemeente

15 september 2021, 14.46 uur · Aangepast 15 september 2021, 16.03 uur · Door Kimberley Luske

Het Haarlemse Theater de Liefde gaat de zaal donderdag- en vrijdagavond toch helemaal vullen ondanks dat de gemeente heeft aangegeven te gaan handhaven. Volgens de woordvoerder van het theater is het niet mogelijk om de eerder gemaakte plannen nu nog te wijzigen.

Foto: Theo Maassen / Google Streetview

"Bovendien willen we onze statement nog steeds maken", zegt woordvoerder van het theater Simone Lensink. "Zeker na de persconferentie. Volgende week mogen de zalen wel helemaal gevuld worden. Alsof er dan geen besmettingen meer plaatsvinden. Daarom hebben we besloten om het zo te laten."

Handhaven

De woordvoerder van de burgemeester liet eerder vandaag weten dat de gemeente zal ingrijpen als het theater toch de zaal vult. "De coronamaatregelen zijn op dat moment nog van kracht en als die geschonden worden, dan zullen we handhavend optreden."

In een gesprek met de gemeente zijn verschillende alternatieve plannen voorbijgekomen maar die zijn volgens het theater niet haalbaar. "Veertig mensen naar huis sturen, vinden we geen goed idee. We gaan door zoals we het hebben aangekondigd en houden rekening met een eventuele boete. We weten wat de consequenties zijn."

Door de huidige coronamaatregelen mogen theaters op dit moment twee derde van de volledige capaciteit vullen. Vanaf volgend weekend geldt de maatregel niet meer.

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]