Vrouwen VV Alkmaar herstellen zich van fikse nederlaag en verslaan ADO Den Haag

In de tweede speelronde van de eredivisie vrouwen heeft VV Alkmaar verrassend gewonnen van ADO Den Haag. Op Sportpark Robonsbosweg werd het 1-0 door een doelpunt van Alieke Tuin. Vorige week verloren de Alkmaarders nog met 8-0 van FC Twente.

Vreugde bij VV Alkmaar na het laatste fluitsignaal tegen ADO Den Haag - Foto: Jan Mulder/Orange Pictures

Het zag er lang niet naar uit dat de ploeg van debuterend trainer Mark de Vries er met drie punten van door zou gaan. In de eerste helft was ADO Den Haag de betere ploeg en de bezoekers scoorden ook twee keer. Gelukkig voor de AlkmaarderAlieke Tuins werden beide goals afgekeurd vanwege buitenspel.

Via een afstandsschot van Tuin kwam VV Alkmaar in de 64e minuut op voorsprong. Ook daarna bleef ADO Den Haag de betere ploeg, maar de Noord-Hollandse vrouwen hielden knap stand.

Ajax Vrouwen speelt zondagmiddag de topper tegen FC Twente. Aftrap op Sportpark De Toekomst is om 12.15 uur.