Ga naar Content

Beginnersfoutjes voor VV Alkmaar-coach Mark de Vries: "Ik zeg soms meisje of schat"

Hij dacht het seizoen te gaan beginnen als assistent-trainer bij VV Alkmaar. Maar na het plotselinge vertrek van Corina Dekker werd Mark de Vries nog voor de eerste oefenwedstrijd aangesteld als nieuwe hoofdtrainer bij de eredivisieclub. "Ik kwam in de keuken kijken en nu ben ik ineens de chefkok", zegt De Vries.

Mark de Vries staat ineens voor de groep bij VV Alkmaar - NH Sport / Stephan Brandhorst

"Het is niet zo dat het onder Corina slecht was", stelt De Vries na de eerste oefenwedstrijd, uit tegen ADO Den Haag (1-0 verlies). De 45-jarige oud-prof van onder andere FC Volendam zou haar rechterhand worden en is door Dekker geïnspireerd om het vrouwenvoetbal in te gaan.

"Ik kwam in de keuken kijken en nu ben ik ineens de chefkok"

vv alkmaar-coach mark de Vries

Echter moest Dekker al na twee weken in de voorbereiding het veld ruimen vanwege een gebrek aan draagvlak binnen de club. "Het is zuur dat dat wegvalt, maar dat is ook voetbal. Als ik terugkijk op mijn eigen carrière, dan heb ik dit wel vijftien tot twintig keer meegemaakt. Alleen komt nu mijn naam ineens naar boven."

Donderslag

Begin deze week stond De Vries ineens als eindverantwoordelijke voor de groep. Voor de spelers kwam de trainerswissel als donderslag bij heldere hemel. "Dat voelde heel apart", zegt aanvoerder Sanne Koopman. "Het zou mijn vijfde seizoen met Dekker als trainer worden. Daar zal ik aan moeten wennen. De frisse wind is misschien ook wel goed. Hoe hard en hoe lullig dat ook klinkt."

VV Alkmaar begint in de eredivisie voor vrouwen op zondag 27 augustus met een uitwedstrijd tegen landskampioen FC Twente.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]