Ga naar Content

Van Gaal geeft Berghuis 'nieuwe kans' tegen Montenegro

Bondscoach Louis van Gaal heeft bij de voorbeschouwende persconferentie voor het WK-kwalificatieduel tegen Montenegro de namen van drie basisspelers prijsgegeven. Zowel Ajacied Steven Berghuis als verdedigers Stefan de Vrij en Denzel Dumfries zullen vanaf het eerste fluitsignaal beginnen. 

Bondscoach Louis van Gaal - Foto: Peter Lous/Orange Pictures

Berghuis werd tegen Noorwegen al na 45 minuten naar de kant gehaald. De aanvaller van  Ajax werd gewisseld voor Donyell Malen. Volgens Van Gaal speelde Berghuis een ongelukkige wedstrijd. "Ik heb met hem gesproken en aangegeven wat hij misschien beter zou kunnen doen en wat hij misschien moet laten", zei Van Gaal.

Desondanks liet de bondscoach doorschemeren dat Berghuis tegen Montenegro een nieuwe kans krijgt: "In mijn ogen is hij de beste rechterspits, op de Nederlandse velden én de buitenlandse velden."

"In mijn ogen is Berghuis de beste rechterspits"

Bondscoach Louis van Gaal
Syeven Berghuis - Foto: Pro Shots/Stanley Gontha

De Vrij en Dumfries

Ook Stefan de Vrij begint morgen vanaf het eerste fluitsignaal. De verdediger van het Italiaanse Internazionale speelde de gehele wedstrijd tegen Noorwegen.

Zijn teamgenoot bij Inter, Denzel Dumfries is volgens Van Gaal ook klaar voor een basisplaats. "Dumfries is een speler die een natuurlijke conditie heeft. Hij heeft corona gehad en binnen een week speelde hij weer", aldus Van Gaal, die er lachend aan toevoegde: "Kan je die ook alvast invullen. Geweldige persconferentie. De opstelling is alweer bekend." Dumfries neemt de rechtsbackpositie over van Ajax-verdediger Jurriën Timber.

"Geweldige persconferentie. De opstelling is alweer bekend."

Bondscoach Louis van Gaal

Het duel tussen Nederland en Montenegro begint morgenavond om 20.45 uur. Het WK-kwalificatieduel wordt gespeeld in Eindhoven. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]