Ga naar Content

Foppe de Haan geeft in De Aftrap paar tips aan Van Gaal: "Het wordt allemaal zo klein"

Het Nederlands elftal draait niet. De 1-1 tegen Noorwegen was moeizaam en WK-kwalificatie wordt nog een hele klus. In onze wekelijkse talkshow De Aftrap zoeken oud-international Arnold Mühren en trainer Foppe de Haan vanavond naar een oplossing. De Haan heeft wel een paar suggesties hoe Oranje de verdediging van de komende tegenstanders Montenegro en Turkije kan kraken.    

Foppe de Haan tipt Louis van Gaal - NH Sport/Edward Dekker

Uiteraard blikken beide gasten ook terug op de hectische laatste dagen voor het sluiten van de transfermarkt, waarbij de miljoenen over tafel gingen. "Het is bijna idioot als je het tegen normale maatschappelijke omstandigheden afzet, maar het is betaald voetbal. Riemer van der Velde (oud-voorztter sc Heerenveen, red.) zei tegen mij: 'Het is wat de gek er voor geeft.' En dat is ook zo."

"Het is bijna idioot"

Oud-trainer Foppe de haan

Waar De Haan goed snapt dat Heerenveen voor Joey Veerman acht miljoen euro vraagt, vindt Mühren de afkoopsom die FC Volendam krijgt voor Micky van de Ven stevig. "3,5 Miljoen voor iemand uit de eerste divisie.... Hij doet het goed, maar hij moet zich nog bewijzen. Dat kan nog wel, want hij is pas 20 jaar."

Zanger Jan Keizer

In onse rubriek FF eruit speelt Ed Guyt streetfootgolf tegen voormalig BZN-zanger Jan Keizer en er is een opvallende wissel in ons elftal FC De Aftrap. Kortom genoeg reden om weer te kijken naar De Aftrap. Elke vrijdag om 18.15 uur op tv te zien bij NH Sport en daarna om de twee uur in de herhaling.  

Alle afleveringen van De Aftrap terugkijken? Ga naar nhnieuws.nl/de-aftrap.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]