Ga naar Content

Griekspoor boekt knappe zege op US Open; loodzware klus wacht

Tallon Griekspoor heeft zijn debuut op de US Open bekroond met een zege. De 25-jarige tennisser uit Nieuw-Vennep won in de eerste ronde in vijf sets van de Duitser Jan-Lennard Struff (2-6, 7-6, 4-6, 6-4, 7-5). Voor Griekspoor is het zijn eerste zege op een grandslamtoernooi.

Tallon Griekspoor - Foto: Pro Shots / Panoramic

De nummer 121 van de wereld had het in de eerste set lastig tegen Struff (52 van de wereld). Griekspoor, die dankzij de afmelding van Roger Federer deel kon nemen aan het hoofdtoernooi van de US Open, won vervolgens de tweede set via een tiebreak.

De derde set ging naar Struff, omdat Griekspoor er niet in slaagde om breakpoints weg te werken. In de vierde set ging de Noord-Hollander halverwege zijn servicegames makkelijker spelen. In zes opslaggames gaf hij slechts twee punten weg aan Struff. Na een break op 5-5 in de vijfde set serveerde hij de wedstrijd uit op zijn eerste matchpoint.

Djokovic

Voor Griekspoor wacht in de tweede ronde een loodzware klus. Drievoudig winnaar en nummer één van de wereld Novak Djokovic is daarin zijn tegenstander. In de eerste ronde was de Serviër met de nodige moeite te sterk voor de Deense qualifier Holger Rune: 6-1, 6-7, 6-2, 6-1. Djokovic won dit jaar al de Australian Open, Roland Garros en Wimbledon.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]