Ga naar Content

Tallon Griekspoor dankzij afmelding Federer rechtstreeks naar hoofdtoernooi US Open

Tallon Griekspoor mag zich waarschijnlijk opmaken voor het hoofdtoernooi van de US Open. De tenniser uit Nieuw-Vennep is door de afmelding van Roger Federer toegelaten en is daardoor niet verplicht tot het spelen van het kwalificatietoernooi. Er is alleen een probleem: hij heeft geen visum om naar de Verenigde Staten te reizen.

Tallon Griekspoor bij het ATP-toernooi van Montpellier - Foto: Pro Shots / Panoramic

Griekspoor raakte eind vorig jaar zijn paspoort kwijt, waardoor hij opnieuw een Amerikaans visum moest aanvragen. Hij heeft dat nodig, nadat hij een aantal jaar terug twee toernooien in Iran speelde. Tot op heden heeft Griekspoor nog geen nieuw visum, meldt de NOS.

Derde Grand Slam

Griekspoor hoopt voor de derde keer aan te treden in het hoofdtoernooi van een Grand Slam-toernooi. Eind juli verloor hij in de eerste ronde van Wimbledon kansloos van Alexander Zverev en op de Australian Open in 2020 strandde hij ook in de eerste ronde.

De geboren Haarlemmer bezet momenteel de 109de plaats op de wereldranglijst. In 2018 en 2019 deed hij al pogingen om het hoofdtoernooi van de US Open te bereiken, maar dat lukte hem niet. In 2018 strandde hij in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi en in de 2019 reikte hij tot de derde en laatste ronde.

De US Open staat op de kalender van 30 augustus tot en met 12 september in New York.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]