Ga naar Content

Tallon Griekspoor na één ronde klaar op Wimbledon

Een droom, maar geen droomdebuut. Het debuut van tennisser Tallon Griekspoor op Wimbledon begon en eindigde vanmiddag direct op baan één. Griekspoor legde het in drie sets af tegen Alexander Zveverev.

Foto: Pro Shots / Panoramic

De nummer zes van de wereld was met 6-3, 6-4 en 6-1 te sterk in een partij die bij het begin van de tweede set vanwege de regen werd onderbroken.

De tennisser uit Nieuw-Vennep, 124e op de wereldranking, plaatste zich vorige week voor het eerst in zijn carrière voor het fameuze grastoernooi na een sublieme comeback. Griekspoor versloeg in de laatste ronde van de kwalficaties, na een 2-0 achterstand in sets, Arthur Fary.

Het was voor Griekspoor niet zijn eerste optreden op een Grand Slam-toernooi. Vorig jaar maakte hij zijn opwachting in de Australian Open. Ook toen sneuvelde hij in de eerste ronde.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]