Ga naar Content

Tallon Griekspoor staat na thriller voor Wimbledon-debuut

Tallon Griekspoor zal volgende week zijn debuut maken op Wimbledon. De tennisser uit Nieuw-Vennep won in het kwalificatietoernooi na een zinderende comeback van Arthur Fery (4-6, 3-6, 7-6, 7-6, 6-2).

Tallon Griekspoor - Foto: Pro Shots / Panoramic

Griekspoor begon ronduit slecht aan de partij. Hij verloor de eerste set met 4-6 en de tweede set ging ook eenvoudig naar de Brit (3-6). In de derde set vocht de 24-jarige Noord-Hollander voor zijn laatste kans. En die greep hij met beide handen aan. In de beslissende tiebreak (7-5) pakte Griekspoor zijn eerste set (7-6).

De nummer 124 van de wereld, die sinds kort wordt begeleid door Raemon Sluiter, trok de vierde set ook via een tiebreak (7-6) naar zich toe. De vijfde en beslissende set won hij overtuigend met 6-2 en greep zodoende het ticket voor het hoofdtoernooi.

Het is voor het eerst dat Griekspoor het hoofdtoernooi van Wimbledon bereikt. Vorig jaar maakte hij tijdens de Australian Open zijn debuut op een Grand Slam. In de eerste ronde werd hij toen uitgeschakeld.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]