Start van hoofdcontent

Haarlem

NL
V

Roeiclub laat zich niet uit veld slaan door F1: "Verjaardag vier je op je verjaardag"

28 augustus 2021, 12.00 uur · Aangepast 28 augustus 2021, 12.35 uur · Door Geja Sikma

Alle ogen zijn volgend weekend gericht op Zandvoort en de voorbij racende auto's. Maar niet in Heemstede. Daar denken de roeiers alle aandacht te kunnen trekken voor onder andere een spectaculaire vlootschouw op hun jubileumfeest. 

Roeiclub viert eigen feest ondanks F1 - NH Nieuws / Geja Sikma

De Koninklijke Roei- en Zeilvereniging 't Spaarne viert het 135-jarige lustrum een jaar later in verband met corona. En ze zijn niet van plan om het feest nu weer uit te stellen. "Je verjaardag vier je op de dag dat je jarig bent!", zegt roeier Edward van der Zwaag van de lustrumcommissie stellig. Vorig jaar zou de Formule 1 in mei worden gehouden. Nu het dit jaar in september op de kalender is gekomen, vindt Van der Zwaag dat geen belemmering voor het roeifeest.

Volgend weekend is volgepland met activiteiten: van een nachtelijke roeitocht tot de overhandiging van een jubileumboek aan beschermvrouwe burgemeester Astrid Nienhuis van Heemstede.

Maar het meest in het oog springende festiviteit is een vlootschouw op zaterdag 4 september, waarvoor meer dan honderd roei- en zeilboten momenteel spik en span worden geboend. En dat belooft volgens de roeiers een veel mooier spektakel dan de de rond racende Formule 1-wagens op het circuit van Zandvoort. 

Quote

"Mensen komen op de fiets. Wij hebben geen last van auto's, want wij zijn sportief"

Edward van der zwaag, Koninklijke roei- en zeilvereniging 't Spaarne

Bang voor verkeersdrukte door de grote schare fans van de Dutch Grand Prix in buurdorp Zandvoort zijn de roeiers in Heemstede niet. "Mensen komen op de fiets hiernaartoe, we hebben geen last van auto's en files, want wij zijn sportief", stelt Van der Zwaag met een knipoog.

Kenau XL 

Ook bezoekers van een ander evenement in de regio, de openluchtvoorstelling van Kenau XL op het plein voor de Stadsschouwburg, wordt geadviseerd om met de fiets of te voet te komen. Deze voorstellingen beginnen om 20.00 uur, en dan is het mogelijk dat de laatste circuitbezoekers uit Zandvoort voor opstoppingen in Haarlem zorgen. 

Net als de roeiclub is de Stadsschouwburg dan ook niet van plan de uitvoeringen van het theaterspektakel op te schorten. Als extra service krijgen bezoekers van de voorstellingen volgend weekend de gelegenheid om kaarten terug te geven, als ze toch niet willen komen in verband met de verwachte drukte in de stad. 

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]