Ga naar Content

Basketballer Sergio de Randamie begint met hulp Apollo zijn eigen cateringbedrijf 

Over een paar weken begint Apollo Amsterdam aan het nieuw seizoen. De basketbalclub vaart de laatste anderhalf jaar een nieuwe koers waarbij het niet alleen om winnen of verliezen gaat. De maatschappelijke ontwikkeling van spelers is óók belangrijk, bijvoorbeeld die van routinier Sergio de Randamie.

Sergio de Randamie is bezig zijn eigen bedrijf op te starten - NH Sport/Tijmen Koelemeijer

Onlangs verlengde hij nog zijn contract met één jaar bij de club uit de hoofdstad, maar inmiddels is hij  met de club bezig met zijn leven na het basketbal. Op het hoogste basketbalniveau van Nederland speel je jezelf namelijk niet financieel onafhankelijk.

"Het is helaas geen vetpot zoals voetbal", aldus de 37-jarige De Randamie, die bezig is met het opzetten van een cateringbedrijf. Hij wordt daarbij geholpen door Apollo-bestuurslid Jeanette Zuurbier. Zij heeft een creatief marketing bedrijf.

Versterkingen

Op sportief vlak zit Apollo deze zomer ook niet stil. De Amsterdammers hebben vier nieuwe spelers aan zich weten te binden, terwijl zes spelers hun contract verlengde. Apollo kijkt met vertrouwen naar het komende seizoen, waarin de club meedoet aan de nieuw opgezette Nederlands/Belgische competitie: de BNXT(BeNext)-League.

De Randamie ziet kansen voor Apollo."Ik denk dat het altijd een mogelijk is om de beker binnen te halen. Alles is mogelijk denk ik." De nieuwe BNXT-League begint 24 september  met een thuiswedstrijd tegen The Hague Royal.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]