Ga naar Content

Bondscoach Van Gaal neemt Drommel en Rensch op in definitieve selectie Oranje

Bondscoach Louis van Gaal heeft vrijdagmiddag de definitieve selectie bekend gemaakt voor de aankomende WK-kwalificatieduels. Ajacied Devyne Rensch debuteert in de selectie van Oranje. PSV-Doelman Joël Drommel uit Bussum is ook opgeroepen door Van Gaal. 

Bondscoach Louis van Gaal - Foto: Pro Shots / Stanley Gontha

Van Gaal maakte op de persconferentie in Zeist bekend dat Ajax-doelman Remko Pasveer en Donny van de Beek niet zijn geselecteerd. Het tweetal was wel opgenomen in de voorselectie. Voor Ajax-verdediger Rensch is het de eerste keer dat hij tot de definitieve selectie behoort. Ook Tyrell Malacia van Feyenoord is voor het eerst opgeroepen. 

Drommel & Til

Naast de twee debutanten kiest Van Gaal ook voor Joël Drommel als een van de drie doelmannen. Marco Bizot, die door Frank de Boer nog wel werd meegenomen naar het EK, zat niet bij de voorselectie. Ook Guus Til is dankzij zijn goede spel van de laatste weken opgeroepen. De voormalig speler van AZ scoorde in het nog prille seizoen al zes keer in Europees verband in het shirt van Feyenoord. 

Tekst gaat verder onder de tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

WK-kwalificatie

Op woensdag 1 september speelt Oranje in de WK-kwalificatie in en tegen Noorwegen. Daarna volgt op 4 september een duel met Montenegro en tot slot op 7 september tegen Turkije.

Momenteel staat Oranje met zes punten uit drie wedstrijden op de tweede plaats in Groep G. Koploper van de groep is Turkije met zeven punten. De winnaar van de groep plaatst zich voor het WK in Qatar. De nummer twee van de groep doen mee aan de play-offs. 

De definitieve selectie van het Nederlands elftal:

Doel: Joël Drommel (PSV), Tim Krul (Norwich City), Justin Bijlow (Feyenoord)

Verdediging: Matthijs de Ligt (Juventus), Denzel Dumfries (Internazionale), Tyrell Malacia (Feyenoord), Virgil van Dijk (Liverpool), Nathan Aké (Manchester City), Stefan de Vrij (Internazionale), Jurriën Timber, Daley Blind, Devyne Rensch (allen Ajax)

Middenveld: Frenkie de Jong (Barcelona), Georginio Wijnaldum (Paris Saint-Germain), Davy Klaassen (Ajax), Marten de Roon (Atalanta), Ryan Gravenberch (Ajax), Guus Til (Feyenoord), Teun Koopmeiners (AZ)

Aanval: Steven Berghuis (Ajax), Steven Bergwijn (Tottenham Hotspur), Memphis Depay (Barcelona), Cody Gakpo (PSV), Wout Weghorst (VfL Wolfsburg) en Donyell Malen (Borussia Dortmund).

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]