Ga naar Content

400 parkeerplekken voor Formule 1 op grasveld Kleverlaan, gemeente weet van niets

De gemeente Haarlem geeft de organisatie van de Dutch Grand Prix (DGP) geen toestemming om op het sportveld aan de Kleverlaan 400 auto's te parkeren tijdens de Formule 1. Omwonenden hebben een brief ontvangen van de DGP waarin het tijdelijke parkeerterrein werd aangekondigd en de gemeente zou daar akkoord mee zijn. Dat blijkt dus niet het geval, de gemeente wist helemaal nergens van.

Peter van den Berg ziet 400 auto's op het grasveld niet zitten - Foto: Michael van der Putten

“Er is geen aanvraag binnengekomen, het is nooit op bestuurlijke tafels gekomen en het is nooit besproken in de gemeenteraad. We gaan het niet doen”, laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Wel is de gemeente ervan op de hoogte dat de organisatie van de Formule 1 verschillende parkeerlocaties op het oog heeft in en rond de stad. “Maar dat zijn allemaal private terreinen. Zolang ze daar goede regelingen treffen, hebben wij daar niets over te zeggen.” 

Private parkeerplekken 

Die private parkeerterreinen bevinden zich voornamelijk in de Waarderpolder. Ruitersportcentrum Schoteroog aan de A. Hofmanweg bevestigt te zijn benaderd door de DGP-organisatie en heeft inderdaad parkeergelegenheid beschikbaar gesteld. 

Tekst loopt door na foto

Geen auto's op grasveld Kleverlaan - Foto: Michael van der Putten

Speelweide Kleverpark 

De speelweide tussen de Delftlaan en de Jan Haringstraat zou tijdens de Dutch Grand Prix een ideale plek zijn om zo'n vierhonderd auto's van DGP-bezoekers te parkeren. Bij de ijsbaan, aan de overkant van de weg, kunnen racefans dan een fiets huren omdat het niet toegestaan is met de auto Zandvoort in te rijden. 

Niet blij

Peter van den Berg, bewoner van de Jan Haringstraat, heeft ook de brief van de DGP ontvangen en is niet blij met een parkeerterrein voor zijn deur rond het eerste weekend van september. 

“Er zullen hier zo’n 400 auto’s worden gestald en daar is dit veld toch helemaal niet voor bedoeld? Niet al te diep onder de grond liggen drainagebuizen en nu gaan we daar dus met honderden auto’s overheen.”

Bezopen

Zijn buurman Ferry Schutzelaars vindt het 'een bezopen plan'. "Zo gaan ze de drainage kapotmaken. En je kan vanaf hier Bloemendaal niet eens meer in. Het wordt een rommeltje. Nee, ik heb er geen  vertrouwen in."

Buurman Rob heeft er meer vertrouwen in en ziet het tijdelijke parkeerterrein niet als een probleem. “Als het allemaal maar netjes wordt opgeruimd en het gras niet kapot wordt gemaakt.”

"Het lijkt me eigenlijk wel leuk, ga ik lekker auto's kijken"

Annemarie

Buurvrouw Annemarie had het ook goed gevonden als de speelweide gebruikt zou worden als parkeerterrein: “Als het maar voor drie dagen is, zie ik geen probleem. Ik heb hier een prachtig uitzicht op de weide. Het lijkt me eigenlijk wel leuk, ga ik lekker auto's kijken."

De organisatie van de Dutch Grand Prix is op de hoogte van de kwestie en heeft laten weten in gesprek te zijn met de gemeente om gezamenlijk tot een passende oplossing te komen.

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]