Start van hoofdcontent

Noordkop & Texel

NL
V

Duitse multimiljonair (81) spoelde aan op Terschelling na fatale cruisereis

26 augustus 2021, 12.22 uur · Aangepast 26 augustus 2021, 17.36 uur · Door Carina Gutker

Het lichaam dat deze week aanspoelde op het strand van Terschelling, is inderdaad van de overboord geslagen passagier van het cruiseschip Europa. Het gaat om de 81-jarige multimiljonair Kai Wünsche. Hij was in de jaren 90 eigenaar van de Duitse modemerken Joop! en Cinque. De politie houdt er rekening mee dat de man bewust overboord kan zijn gesprongen.

Inter Visual Studio

De man was in zijn woonplaats Hamburg aan boord gestapt van het cruiseschip, dat onderweg was naar Antwerpen. Nadat zijn echtgenoot Rainer zijn vermissing had gemeld, is het schip omgekeerd en op zee gaan zoeken naar het slachtoffer, zo meldt The Telegraph. Daarop werden ook de hulpdiensten ingeschakeld, die op hun beurt massaal meezochten.

Wünsche zou volgens Duitse media langere tijd aan depressies hebben geleden. Het viel daarom niet uit te sluiten dat de man bewust in de zee is gesprongen, concludeerde Bild eerder.

Hulpsite

Denk jij aan zelfmoord? Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via www.113.nl. Bellen kan ook, op 0900-0113.

De cruisemaatschappij gaf ook al aan dat uit camerabeelden geen verdachte omstandigheden aan het licht waren gekomen. Een misdrijf of ongeluk leek uitgesloten. Ook de politie heeft naar eigen zeggen 'geen reden om uit te gaan van een misdrijf' en sluit het onderzoek.

Vorige week werd intensief gezocht naar de man. Na vierenhalf uur zoeken werd de zoektocht beëindigd. De overlevingskansen van de tachtiger waren inmiddels minimaal. Wel gaf de kustwacht aan hun ogen open te houden en te letten op een eventueel drijvend lichaam. Maandag spoelde het lichaam van de Duitse man aan op het strand van Terschelling.

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]