Ga naar Content

Kustwacht staakt zoektocht naar mogelijk overboord geslagen man

De KNRM en de Kustwacht hebben de zoektocht naar een man die mogelijk bij Texel overboord geslagen zou zijn van het Duitse cruiseschip Europa gestaakt. Dat gebeurde ongeveer om 17.55 uur. Op dat moment was het hele gebied volgens de Kustwacht zo goed als mogelijk afgezocht.

Foto: Inter Visual Studio

Wat er precies is gebeurd, is niet bekend. Woordvoerder Ron Corstanje van de Kustwacht laat weten dat de man niet in zijn hut was en dat vervolgens alarm is geslagen.

Naast de inzet van meerdere reddingsboten, twee helikopters, een vliegtuig en enkele andere vaartuigen, zijn ook de schepen in de omgeving geïnformeerd over de zoektocht. Aan de schippers van die schepen werd gevraagd ook uit te kijken naar de vermiste man.

Weer

Er is sinds 13.30 uur gezocht in een gebied van twintig vierkante mijlen. "De storm en het slechte weer bemoeilijken wel de zoektocht", zei Corstanje. "Door de harde wind kunnen de mensen in de reddingsboten niet ver kijken en kijken ze vanuit de boten letterlijk tegen de golven aan."

En hoewel het zeewater niet koud is, werd - als hij in het water ligt - wel het ergste gevreesd voor de man. "Je kunt niet tegen deze golven in zwemmen. Dat houd je niet lang vol."

Om ongeveer 17.55 uur werd de zoekactie beëindigd. Ook aan boord van het passagiersschip is de man niet gevonden. "De overlevingskans was voorbij en men heeft het gehele gebied zo goed als onder de weersomstandigheden mogelijk was afgezocht."

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.
Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]