Ga naar Content

Noord-Holland Cup: VOC en VZV beginnen met zege op eerste dag

De handbalsters van VOC en VZV zijn gisteren met een zege begonnen aan de Noord-Holland Cup. Het toernooi geldt als opwarmer voor het nieuwe eredivisieseizoen. Naast het Amsterdamse VOC en VZV uit 't Veld doen HV Volendam en SEW uit Nibbixwoud mee aan het mini-toernooi. 

VOC en VZV speelden onlangs een oefenduel in Raalte - Foto: NH Sport/Tijmen Koelemeijer

Het toernooi werd, net als vorig jaar, geopend door SEW en VOC.  De ruststand van 13-8 was in het voordeel van de Amsterdamse handbalsters. In de tweede helft werd de voorsprong uitgebreid en eindigde de wedstrijd in 28-23 voor VOC. 

Volendam-VZV

Later op de avond nam Volendam het op tegen VZV. De scores in de eerste helft waren gelijkopgaand, echter namen de handbalsters uit de Noordkop een nipte voorsprong: 14-13. Vrij snel in de tweede helft kreeg VZV een ruime marge en gaf deze ook niet meer weg. Het werd 31-24 voor de handbalsters uit 't Veld. 

Finales

Op zondag 29 augustus worden de finales van de NH Cup gespeeld. De strijd om de derde en vierde plek barst los om 13.00 uur en om 15.00 uur wordt de echte finale gespeeld. De finales worden gespeeld in de Westfrieslandhal in Wognum.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]