Ga naar Content

Doelman Marco Bizot binnenkort oog in oog met Messi: "Fantastisch als ik de nul houd"

Jarenlang stond hij onder de lat van AZ, maar sinds een paar weken is Marco Bizot keeper van het Franse Stade Brest. Hij neemt het volgende week op tegen Lionel Messi, Neymar en Kylian Mbappé. "Het zal fantastisch zijn als ik tegen hen de nul houd."

Foto: Pro Shots / SIPA USA

"Ik was toe aan een nieuw avontuur", vertelt de geboren Horinees over de telefoon aan NH Sport. De oud-goalie van AZ heeft bij Brest een driejarig contract getekend. "Ik had tegen mijn zaakwaarnemer gezegd dat ik graag naar een club wilde vlakbij het strand. Verder vind ik het interessant om een leven op te bouwen in het buitenland en dit soort ervaringen de delen met m'n gezin."

"Met al die Nederlanders hier ga ik er vanuit dat Van Gaal hier vaak komt kijken"

DOELMAN MARCO BIZOT

Debuut

"Na drie dagen trainen maakte ik al gelijk mijn debuut", vervolgt Bizot, die bij Brest met rugnummer 40 speelt. "In Frankrijk mogen keepers alleen de nummers 1, 16, 30 en 40 dragen. Die andere nummers waren al bezet, dus bleef 40 over."

Stade Brest en de Oranje-international gingen in de eerste speelronde op bezoek bij het Olympique Lyon van Peter Bosz. "Ik begreep dat Brest daar in het verleden bijna altijd verloor. De 1-1 voelde voor ons dan ook als een overwinning, een fantastische wedstrijd."

Messi

Over een week staat de confrontatie in eigen huis met Paris Saint-Germain op het programma. En dat betekent dat de West-Friese doelman op 20 augustus oog in oog staat met Messi. "Bijzonder dat hij hier in Frankrijk is. Het is natuurlijk de beste voetballer ooit, maar het is niet dat ik er wakker van lig. Het is uiteindelijk ook maar een wedstrijd en daarna komt er ook weer een wedstrijd."

"Het is natuurlijk de beste voetballer ooit, maar het is niet dat ik er wakker van lig"

Doelman Marco Bizot
Foto: Pro Shots / Panoramic

Opvallend is dat naast Bizot veel andere Nederlanders in de Ligue 1 spelen. Zo maakten Justin Kluivert, Myron Boadu en Calvin Stengs deze zomer de stap naar Frankrijk. "Deze competitie behoort tot de top vijf van de wereld en voor de Franse clubs zijn wij relatief goedkoop en dus interessant", weet de keeper.

Oranje

Volgende week wordt Louis van Gaal gepresenteerd als bondscoach en gaat het Nederlands elftal een nieuwe periode in. Bizot hoopt daar uiteraard deel vanuit te maken. De eenmalig international maakt zich geen zorgen dat hij nu uit beeld raakt. "De Franse competitie is een stuk hoger van niveau. En met al die Nederlanders hier ga ik ervan uit dat Van Gaal vaak komt kijken. Dus alles bij elkaar lijkt me dit alleen maar goed."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]