Ga naar Content

Eerste nederlaag voor handbalsters tegen Noorwegen

De Nederlandse handbalsters hebben hun eerste nederlaag op de Olympische Spelen in Tokio moeten slikken. In een spannende topper verloor de regerend wereldkampioen met 29-27 van Noorwegen. 

Nycke Groot baalt nadat ze een tijdstraf heeft gekregen - Foto: Pro Shots / George Deswijzen

Noorwegen sloeg als eerste een gaatje bij 8-5 en leidde met 16-13 in de rust. Oranje rechtte de rug en kwam zelfs op voorsprong: 23-22. Uiteindelijk kon Oranje met onder anderen Tess Wester (Heerhugowaard), Debbie Bont (Volendam), Bo van Wetering (Heerhugowaard), Nycke Groot (Alkmaar) en Merel Freriks (Hoofddorp) de marge niet uitbreiden. In de slotfase kon Noorwegen uitlopen naar 29-27. 

Oranje was door eerdere overwinningen op Japan (32-21), Korea (36-43) en Angola (37-28) hadden de handbalsters zich al geplaatst voor de kwartfinale. Maandagmiddag sluit Nederland de groepsfase af tegen Montenegro. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]