Ga naar Content

Heerhugowaardse Bo van Wetering neemt handbalsters bij de hand tegen Angola

De Nederlandse handbalvrouwen hebben zich geplaatst voor de kwartfinale op de Olympische Spelen. De derde groepswedstrijd won de ploeg van bondscoach Emmanuel Mayonnade met 37-28 van Angola. Bo van Wetering was met zeven goals de meest scorende handbalster.

Bo van Wetering scoort zeven keer tegen Angola - Foto: Pro Shots / Thomas Bakker

Na de eerdere zeges op Japan en Zuid-Korea had Oranje het moeilijker met Angola. Het Afrikaanse land schroomde niet om fysiek te spelen en daardoor lukte het niet om een gat te slaan. Oranje schoot weliswaar uit de startblokken, maar vlak voor rust kwam Oranje op 17-15 voorsprong dankzij Laura van der Heijden.

Na rust stelde de handbalsters orde op zaken en vloog het over Angola heen. De Heerhugowaarde keepster Tess Wester werd vervangen door Rinka Duijndam omdat ze haar niveau uit de openingsfase niet kon vasthouden. Dankzij de makkelijk scorende Bo van Wetering (7 goals) en Lois Abbingh (6 goals) werd de tegenstander uiteindelijk kapotgespeeld en liep Oranje uit naar een gemakkelijke 37-28 overwinning.

Kwartfinale

Oranje is door de overwinning zeker van de kwartfinale op de Olympische Spelen. De laatste twee groepswedstrijden tegen Montenegro en Noorwegen zijn daardoor slechts een formaliteit. De kwartfinales zijn op 4 augustus. De tegenstander is nog niet bekend.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]