Ga naar Content

Judoka Henk Grol verliest al na 25 seconden op Olympische Spelen

Haarlemmer Henk Grol is al in de tweede ronde uitgeschakeld op de Olympische Spelen in Tokio. De judoka lag tegen Bekmurod Oltiboev uit Oezbekistan al na 25 seconden op zijn rug. Het was het laatste individuele toernooi in de carrière van Grol.

Henk Grol - Foto: Pro Shots/Action Images

In de klasse boven 100 kilogram had Grol in de eerste ronde een bye, waardoor hij mocht beginnen in de tweede ronde. Voordat de partij eigenlijk begonnen was, had de Haarlemmer al verloren. Met een schouderworp legde de Oezbeek Grol op zijn rug.

"Ik ben gewoon een stomme lul"

Judoka Henk Grol

"Ik stap de verkeerde kant op. Afgestraft. Klaar. Dat is het verhaal. Ik ben gewoon een stomme lul", reageert Grol, die aangaf gespannen te zijn, bij de NOS.

Dit moest het laatste kunststukje van Grol worden, maar dat is dus uitgelopen op een teleurstelling. Op de Olympische Spelen van 2008 en 2012 pakte hij het brons. Na de Spelen van 2016 leek hij te stoppen, maar op dat besluit kwam Grol terug.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]