Ga naar Content

Judoka Henk Grol zet met zilver op EK grote stap naar deelname aan Spelen

Henk Grol mag zich vrijwel zeker gaan opmaken voor de Olympische Spelen. In Lissabon verloor de Haarlemmer weliswaar de EK-finale boven de 100 kilogram, maar in een onderling duel om het olympische ticket was hij te sterk voor concurrent Roy Meyer.

Foto: ANP / Christophe Petit Tesson

In de finale werd Grol na een minuut op ippon geklopt door Inal Tasoev uit Rusland. Landgenoot Meyer verloor de strijd om het brons. "Mijn enige doel was te laten zien dat ik de beste ben, dit is het resultaat", zegt Grol na de finale.

Grol vs. Meyer

Eerder op de dag was Grol in de kwartfinales te sterk voor Meyer. In een beladen en onvriendelijk duel stapte Grol als winnaar van de mat. "Hij wilde graag een clash, dat heeft hij meerdere keren ook voor de camera gezegd. Nu is er een clash geweest, hij had geen schijn van kans. Dit is het resultaat, ik ga naar Tokio. Ik ga naar mijn vierde Spelen en ik ga mijn derde olympische medaille winnen over drie maanden", aldus Grol.

Ondanks dat Grol vrijwel zeker van de Spelen lijkt, moet de beslissing officieel nog wel genomen worden. De EK zijn het laatste meetmoment voor de judobond. Eind deze maand wordt na een kwalificatietraject van drie jaar besloten wie naar Tokio gaat.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]