Start van hoofdcontent

WIJDEWORMER

nl

Buurt wil gesprek met wethouder vanwege wateroverlast: "Je durft amper weg te gaan"

27 juli 2021, 17.45 uur · Aangepast 27 juli 2021, 18.22 uur · Door Thyra de Groot

Een pruttelende wasbak en een mop in de wc: bewoners en omwonenden van de Tjadenweg in Wijdewormer zijn de wateroverlast beu en eisen daarom een gesprek met een wethouder. De situatie komt volgens bewoner Rob Aland door slechte riolering en hij is dan ook bang dat het een keer goed fout gaat. "Het is afwachten tot het een keer langer doorplenst."

Het water kan niet weg rond de Tjadenweg - Foto: Rob Aland

De situatie maakt bewoner Rob Aland onzeker. Als het hard regent durft hij niet uit huis te gaan. Bang dat zijn huis blank komt te staan. "Gisteren stond alles weer te pruttelen", vertelt Aland. De regenval vandaag zorgt alleen voor natte straten, maar volgens de bewoner uit Wijdewormer is het een kwestie van tijd tot het fout gaat. 

De bewoners denken dat het komt doordat de riolering de afvoer niet aankan. Dat er net een nieuwe wijk is gebouwd die op het riool is aangesloten, zou ook niet helpen. Na de hoosbui kan het water niet weg.

Geen verbeteringen zichtbaar

De buurtbewoners hebben al meerdere malen aan de bel getrokken bij de gemeente. De gemeente laat weten de opvangcapaciteit te hebben verbeterd, maar volgens de buurtbewoners speelt het probleem nog steeds. Daarom hebben een gesprek aangevraagd met wethouder Rob Berkhout. "De waterleidingen moeten gewoon aangepast worden", besluit Aland. 

NH Nieuws maakte vorige maand een reportage over de situatie in Wijdewormer:

Wijdewormer is de overstromingen zat - NH Nieuws

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]