Ga naar Content

Tranen, toekijken en puin ruimen na zes autobranden: "Het is een nachtmerrie"

"Een drama! Zieke geesten": andere woorden hebben buurtbewoners niet voor de autobranden afgelopen nacht in Julianadorp. In korte tijd zijn zes auto's in brand gestoken. Niemand raakte gewond, maar de schade is enorm. Gedupeerde Wesley Rood is zichtbaar geëmotioneerd:  "Die auto is mijn uitlaatklep, mijn hobby. Het is een nachtmerrie dat het mij op deze manier afhandig wordt gemaakt."

Foto: NH Nieuws/ Jurgen van den Bos

Vier auto's op de Kruiszwin, één op de Wierblag en één auto op de Boterzwin vliegen rond kwart voor drie vannacht vlak na elkaar in brand. "Ik hoorde een plof, zag brandgloed, ben meteen gaan blussen, maar ja met beperkt resultaat", vertelt een gedupeerde. De technische recherche kan geen sporen vinden, vermoedelijk zijn er aanmaakblokjes gebruikt.

Verderop aan de Wierbalg doet politie buurtonderzoek. Buren staan verbijsterd te kijken naar de schade. "Ik moest plassen en hoorde een knal", vertelt Gerard Hulst. "Ik ben verder gaan slapen, want ik dacht nog aan vuurwerk, maar toen rook ik het. Ik keek naar buiten en daar stond de auto van de buurman al in brand. Ik ben in mijn onderbroek naar buiten gerend en heb 112 gebeld."

Drama

Vier auto's zijn compleet uitgebrand en twee auto's hebben flinke schade opgelopen, zoals de auto van Wesley Rood op de Kruiszwin. "Het betekent alles voor mij. Ik steek mijn hart en ziel in deze auto: helemaal aangepast met speciale ophanging, andere wielen, interieur, audio, alles erop en eraan. Dit krijg ik niet zomaar terug. Voor mensen zoals ik, is dit een drama."

De politie doet nog onderzoek naar de autobranden en is op zoek naar getuigen.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]