Ajax stelt teleur met gelijkspel tegen amateurs van Quick '20

Ajax is er dinsdagavond niet in geslaagd ook de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding te winnen. Tegen Quick '20 werd het 1-1. Voor Ajax scoorde Mohammed Kudus vlak voor rust de 1-0, maar tien minuten voor tijd kwamen de amateurs uit Oldenzaal langszij.

Perr Schuurs kopt op doel namens Ajax tegen Quick '20 - Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

Bij Ajax waren er nog meerdere spelers afwezig. Zo hebben internationals Daley Blind, Davy Klaassen, Ryan Gravenberch, Maarten Stekelenburg en Jurriën Timber allemaal nog vakantie. Lisandro Martínez en Nicolás Tagliafico zijn met Argentinië actief op de Copa América. Zowel in de eerste als in de tweede helft stonden er daarom meerdere spelers van Jong Ajax op het veld.

Tegen derdedivisionist Quick'20 kwam Ajax maar moeilijk tot kansen. Tot overmaat van ramp moest Ajax-verdediger Enric Llansana ook nog per brancard van het veld na een ongelukkige botsing met doelman Jay Gorter. In de blessuretijd van de eerste helft wist Ajax alsnog de score te openen. Mohammed Kudus nam een ​​doorgekopte bal uit een hoekschop goed aan en kon van dichtbij de 0-1 maken.

Gelijkmaker

Ook na de rust kon Ajax in aanvallend opzicht weinig potten breken en bleef Quick '20 vrij eenvoudig overeind. De ploeg van Erik ten Hag bleef het proberen, maar tot echt grote kansen kwam het niet. In de 81ste minuut sloeg Quick'20 op de tegenaanval toe. Issy Wevers kreeg de bal op de rand van de zestien en schoot de bal strak in de hoek achter Ajax-doelman Remko Pasveer: 1-1.

Opstelling Ajax eerste helft:  Gorter; Regeer, Llansana, Magallán, Baas: Fitz-Jim, Taylor, Kudus; Neres, Danilo, Tadic

Opstelling Ajax tweede helft:  Pasveer; Mazraoui, Regeer, Schuurs, Salah-Eddine; Ekkelenkamp, ​​Hlynsson, Jensen; Labyad, Haller, Van Axel Dongen