Ga naar Content

Razendsnelle hattrick van David Neres zorgt voor ruime Ajax-zege op Koninklijke HFC

Binnen vier minuten kreeg David Neres het zaterdagmiddag voor elkaar om drie keer te scoren. De Braziliaanse aanvaller wees Ajax daarmee de weg in het oefenduel met Koninklijke HFC. Op Sportpark De Toekomst eindigde de wedstrijd in 6-0.

Binnen vier minuten maakte David Neres een hattrick - Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

Na een kleine twintig minuten opende Neres te scoren op aangeven van Naci Ünüvar. De rechtsbuiten kon de bal simpel in een leeg doel schuiven. Twee minuten later schoot Neres raak in de verre hoek na een assist van landgenoot Danilo.

Een minuut later was het alweer raak. Een mooi wippertje van Zakaria Labyad stelde Neres in staat om op fraaie wijze de 3-0 binnen te volleren. Direct na de aftrap van de Haarlemmers rondde Kenneth Taylor een mooie aanval af: 4-0 na 24 minuten.

Tekst loopt verder onder de Tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Koninklijke HFC kwam er niet aan te pas in Amsterdam, waardoor gelegenheidsaanvoerder Remko Pasveer in zijn officieuze debuut nauwelijks iets te doen kreeg. Vlak voor rust tekende Danilo, terug van een verhuurperiode bij FC Twente, met een wippertje voor de 5-0.

Ajax-trainer Erik ten Hag liet na rust alleen Enric Llansana en Kenneth Taylor staan. Doelman Jay Gorter mocht daardoor ook zijn officieuze debuut maken in het eerste. Hij zag alleen Kristian Hlynsson nog scoren met een kopbal, waarmee hij de eindstand op 6-0 bepaalde.

Opstelling Ajax: Pasveer (Gorter/46); Mazraoui (Van Gelderen/46), Llansana (Douglas/72), Magallan (Hillen/46), Baas (Salah-Eddine/46); Fitz-Jim (Regeer/46), Taylor (De Waal/72), Labyad (Hlynsson/46); Neres (Martha/46), Danilo (Rasmussen/46), Ünüvar (Van Axel Dongen/46)

Dinsdag speelt Ajax in Oldenzaal een oefenwedstrijd tegen Quick'20. Maandag reizen de Amsterdammers af naar De Lutte voor een trainingskamp van een week.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]