Ga naar Content

Ook Erik ten Hag bedankt voor positie van bondscoach

In navolging van Henk ten Cate heeft ook Ajax-trainer Erik ten Hag laten weten geen belangstelling te hebben voor de vacature van bondscoach. Ten Hag verlengde aan het einde van het vorige seizoen zijn contract en is van plan om de regerend landskampioen trouw te blijven.

Erik ten Hag - Foto: Pro Shots/Jasper Ruhe

Voorafgaand aan het oefenduel van Ajax tegen Quick'20 in Ten Hags woonplaats Oldenzaal, werd de 51-jarige oefenmeester door ESPN gevraagd of hij oren had naar de openstaande vacature bij de KNVB. "Dat kan niet, want ik heb bij Ajax getekend", zei Ten Hag. 

Desondanks zei Ten Hag wel dat het bondscoachschap hem een mooie uitdaging leek. "Het Nederlands elftal is natuurlijk heel aantrekkelijk. Zeker omdat ik met 75 procent van de spelers die er zijn een verleden heb. Dat zijn hele goede spelers. Dus als dat een goed team vormt, kun je daar ontzettend veel mee bereiken. Dat zou heel aantrekkelijk zijn, maar dat kan nu niet, want ik ben bij Ajax", benadrukte Ten Hag.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]