Ga naar Content

Inzamelingsactie gestart voor standbeeld van zeehond Bertus

Het ziet er naar uit dat Den Helder een standbeeld of plaquette krijgt ter nagedachtenis aan kegelrob Bertus. Raadslid Mirjam Dijk van Behoorlijk Bestuur is een inzamelingsactie gestart. Ze probeerde de gemeenteraad over te halen om geld vrij te maken, maar een meerderheid ziet het niet als een politieke taak. Dit mag geen belemmering zijn als het aan de initiatiefnemer ligt. De donaties stromen al binnen, laat Dijk weten.

Foto: NH Nieuws

Op de pagina van de actie valt te lezen dat het eventuele standbeeld door een lokale kunstenaar gemaakt moet worden. Bovendien wil de initiatiefnemer dat het beeld een prominente plek krijgt 'zodat niet alleen wij, maar ook bezoekers van onze stad hem niet vergeten.'

Zeestad Staal is bereid gevonden om 25 procent van hun nieuwste project te doneren. Verschillende politieke partijen hebben toegezegd ook te willen bijdragen aan het initiatief.

Daarnaast is de hoop gevestigd op de Helderse ondernemers en de inwoners. De lokale CDA en PvdA hebben 100 euro gedoneerd, die zij eerder beloofden tijdens de raadsvergadering.

Bertus de zeehond

Ruim 20 jaar was Bertus vaste gast en vriend van de vissers in de Helderse haven, maar al ruim drie maanden is het wateroppervlak ongeroerd gebleven. Bewoners gaan er vanuit dat hij niet meer leeft. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]