Ga naar Content

AZ-verdediger Ramon Leeuwin tekent voor één seizoen bij Almere City

Almere City FC is de nieuwe club van Ramon Leeuwin. De centrale verdediger van AZ tekent in Almere een contract voor één jaar.

Foto: Pro Shots / Erik Pasman

Daarmee keert de 33-jarige voetballer terug bij de club waar het voor hem allemaal ooit begon. FC Omniworld, zoals de club destijds nog heette, scoutte hem en legde vervolgens de basis voor zijn profcarrière.

Leeuwin, die afgelopen seizoen zijn debuut voor de nationale ploeg van Suriname maakte, is in zijn nopjes met de terugkeer op het oude nest. "Almere is mijn stad en ik speel al langer met het idee om hier terug te keren", vertelt hij op de clubsite. "Almere City FC maakt een geweldige opmars en staat er goed op. Het lijkt mij geweldig om de stad trots te maken met een promotie naar de eredivisie."

Het duurt niet lang totdat Leeuwin weer terugkeert bij AZ.  Almere City FC begint de nieuwe competitie maandag 9 augustus met een uitwedstrijd in Wijdewormer tegen Jong AZ.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]