Sport

NL
V

Ramon Leeuwin debuteert voor Suriname: "Veel liefde gevoeld van de mensen"

9 april 2021, 08.00 uur · Door Marijn Willems

Ramon Leeuwin zal de afgelopen interlandperiode nooit meer vergeten. De verdediger van AZ reisde voor het eerst als speler af naar Suriname, om zich daar te voegen bij het nationale elftal van het Zuid Amerikaanse land.

Ramon Leeuwin debuteert voor Suriname: "Veel liefde gevoeld van de mensen" - NH Nieuws

"Het was echt een super ervaring", zegt Leeuwin. "Het was gezellig, het was leuk, het was warm en ik heb veel liefde gevoeld van de mensen daar. En daarnaast was het ook sportief een succes, want we hebben twee keer gewonnen."

Leeuwin vertrok vanaf Schiphol naar Suriname. Daar trof hij meerdere teamgenoten, met wie hij voor het eerst afreisde. "Surinaamse jongens die hier geboren zijn kunnen pas sinds kort voor het Surinaamse elftal uitkomen. Het is de eerste keer dat wij samen kwamen. Het was een fantastische ervaring."

Quote

"Dat shirt ziet er echt prachtig uit. Ik heb van zoveel mensen de vraag gekregen of ze het konden krijgen"

az-verdediger ramon leeuwin

De groep werd in Suriname op zeer enthousiaste wijze ontvangen."Je moet het meemaken eigenlijk. Suriname is echt een warme deken. De mensen zijn blij om je te zien. Het voetbal leeft echt enorm daar."

Eenmaal aangekomen kon Leeuwin eindelijk het Surinaamse shirt aantrekken. "Dat shirt ziet er echt prachtig uit. Ik heb van zoveel mensen de vraag gekregen of ze het konden krijgen. Het leeft heel erg. De merchandise kan nog wel een paar stappen maken. Ik geloof dat maar één winkel in Nederland ze verkoopt."

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur naar de uitzending op NH Radio

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]