Start van hoofdcontent

EGMOND AAN DEN HOEF

nl

Drukte bij het waterschap door wateroverlast: 'Laat ons wel ons werk doen'

20 juni 2021, 07.00 uur · Aangepast 21 juni 2021, 10.37 uur · Door Redactie

Vanwege de extreme regenval van het afgelopen weekend kampen vele boeren in Castricum en Zijpe met wateroverlast op hun erf. Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier is met 20 pompen hard aan het werk, maar wordt daarbij vaak onderbroken door mensen die ook hulp willen het water weg krijgen. "Onze collega's worden meerdere keren onderweg aangehouden" , vertelt Marko Cortel van het waterschap.

Marko Cortel, waterschap - NH Nieuws

Cortel en zijn collega's rijden de afgelopen dagen naar alle uithoeken van de regio vanwege de wateroverlast en zijn goed herkenbaar met hun blauwwitte auto's. Ze worden regelmatig door mensen onderweg aangeklampt, terwijl ze vaak al onderweg zijn naar een plek waar het urgenter is om water weg te halen.

"Ik snap dat iedereen zijn persoonlijke zorgen heeft. Maar laat alsjeblieft de collega’s van het waterschap hun werk doen. Hoe langer je ze van het werk houdt, hoe minder snel we het water weg krijgen" , benadrukt Cortel.

Maandag gaat het waterschap met de voorzitter van de LTO om te tafel om het afgelopen weekend te evalueren.

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.