Ga naar Content

Dylan Groenewegen en Niki Terpstra net buiten de top-10 op NK wielrennen

Dylan Groenewegen en Niki Terpstra hebben niet voor een succes kunnen zorgen tijdens het NK wielrennen. De twee Noord-Hollanders zagen Timo Roosen er met de nationale titel op de weg vandoor gaan en eindigden zelf buiten de topklasseringen.

Dylan Groenewegen op de Col du VAM - Foto: Orange Pictures / Dick Soepenberg

Groenewegen zat enige tijd in de kopgroep, maar werd een aantal rondes voor de finish achterhaald. De Amsterdammer, die niet tot de favorieten werd bestempeld, vanwege het heuvelachtige parcours, eindigde als elfde. Niki Terpstra werd dertiende op de VAM-berg in Drenthe. Ramon Sinkeldam kwam als 23ste over de finish.

Nils Eekhoff, die als een van de outsiders voor de titel gold, moest tijdens de wedstrijd opgeven. Topfavorieten Mathieu van der Poel en Tom Dumoulin haalden de eindstreep ook niet. Ook Julius van den Berg moest voortijdig opgeven.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]