Ga naar Content

Niki Terpstra klaar voor wielerseizoen na zware val: "Streep eronder"

BELLEGARDE - Voor veel wielrenners begint woensdag het wielerseizoen met de Ster van Bessèges. Normaal gesproken geen sterk bezette koers in Frankrijk, maar vanwege de onzekere wielerkalender staan er behoorlijk wat grote namen aan de start. Zo ook Niki Terpstra, die helemaal hersteld is van zijn zware valpartij vorig jaar.

Foto: Pro Shots / George Deswijzen

"Ik zou hier toevallig sowieso starten. Normaal is dit een kleine koers, maar nu is er wel een topbezetting. Iedereen zal gemotiveerd zijn", laat Terpstra weten aan de NOS, doelend op onder andere Egan Bernal, Vincenzo Nibali, Bauke Mollema, Geraint Thomas en Greg van Avermaet.

"Daar staat een streep onder. Ik voel me goed"

Niki terpstra over zijn valpartij van vorig jaar

"In april wil ik goed zijn, maar ik zie hier ook wel kansjes. De laatste rit voor de afsluitende tijdrit is behoorlijk lastig bijvoorbeeld." In april staan de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix op de planning. Beide klassiekers wist Terpstra al op zijn naam te schrijven.

Goede winter gehad

Van zijn heftige val in juni op de Markerwaarddijk tussen Lelystad en Enkhuizen is Terpstra volledig hersteld. "Daar staat een streep onder. Ik heb een goede winter gehad, we hadden wel wat mazzel met het weer in Nederland. Zondag heb ik nog lekker getraind met Laurens ten Dam. Ik voel me goed."

De Ster van Bessèges is een vijfdaagse rittenkoers en duurt tot en met zondag.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]