Ga naar Content

Tony van Diepen grijpt naast Olympisch ticket 800 meter bij Gouden Spike

Het is Tony van Diepen niet gelukt om de Olympische limiet op de 800 meter te lopen. De atleet uit Alkmaar kwam na 1:46,83 over de finish bij de Gouden Spike in Leiden. Vorige maand deed Van Diepen al een poging tijdens de Golden Spike in Ostrava.  

Tony van Diepen tijdens de FBK Games afgelopen weekend - Foto: Pro Shots / Ron Jonker

Van Diepen werd eerste tijdens de 800 meter bij de Gouden Spike. De Olympische limiet ligt op 1:45,20, dus hij moet binnenkort nog een poging gaan doen. De atleet was niet de enige die in de prijzen viel bij het jaarlijkse atletiek-evenement in Leiden.

Zo werd Lisanne Schol uit Purmerend eerste bij het speerwerpen, de Amsterdamse Anouk Vetter won de 100 meter, Jessica Schilder (Volendam) haalde goud bij het kogelstoten en Menno Vloon won het polsstokhoogspringen.

Fleur Jong uit Middenbeemster verbrak haar eigen wereldrecord bij het verspringen. Daarmee won ze uiteindelijk de Gouden Spike van 2021. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]