Ga naar Content

Atleet Tony van Diepen neemt week na wereldtitel het hazenpad

Het verschil qua entourage kan bijna niet groter voor Tony van Diepen. Vorige week werd de atleet uit Heerhugowaard nog wereldkampioen op de 4x400 meter in Polen. Een week later helpt hij zijn trainingsmaatjes op de Ter Specke Bokaal in Lisse als haas.

Atleet Tony van Diepen neemt week na wereldtitel het hazenpad - NH Sport / Stephan Brandhorst

In Lisse was Van Diepen aanwezig om zijn trainingsmaatjes aan een snelle tijd te helpen. De 25-jarige atleet, die op Papendal traint, beschouwt het dan ook meer als een goede training. "Voor mij is dit geen wedstrijd, want ik loop veel sneller dan die jongens. Dan is het mooi dat ik ze zo kan helpen."

Atletiekgenen

Het is niet vreemd dat Van Diepen een gevestigde naam in de atletiek is. De vader van Tony is Ron van Diepen, die in 1996 deelnam aan de WK Cross in Zuid-Afrika. En tot zijn vijftiende werd Tony getraind door zijn opa Peter Winkel, die liefst vijftig jaar in het vak zit. Op de Ter Specke Bokaal kwam ook Nina van Diepen, het zusje van Tony, in actie. Zij wordt nu getraind door Winkel en geniet volop van de prestaties van haar broer. "Ik zou het heel gaaf vinden als ik zou halen wat Tony allemaal al heeft bereikt. Maar ik ben realistisch genoeg om te weten dat dit niet gaat gebeuren", aldus een lachende zus Nina. 

"Tony is een hele bijzondere atleet en dat zeg ik niet alleen omdat het mijn kleinzoon is"

Tony van Diepen's Opa Peter Winkel

Opa Winkel kijkt vol bewondering naar de prestaties van zijn kleinzoon Tony. "De wereldkampioenschappen estafette van vorige week waren het summum. Mijn vrouw en ik zaten als pubers te schreeuwen voor de televisie", vertelt Winkel vol trots. "Tony is een hele bijzondere atleet en dat zeg ik niet alleen omdat het mijn kleinzoon is. Hij kan een hele goede 800 meter lopen. Hoe goed? Daar moeten we nog achter komen. "

Plaatsing voor Tokyo

Ondanks zijn prestaties moet Tony van Diepen zich nog wel zien te plaatsen voor de individuele afstanden (400 en 800 meter) op de Olympische Spelen. Hij heeft zijn pijlen gericht op de wedstrijd van komende week in het Tsjechische Ostrava, waar hij de limiet verwacht te lopen. "De vorm is fantastisch, dus ik ga er vanuit", aldus Van Diepen.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]