Ga naar Content

Wereldtitel op estafette voor Van Diepen en Dobber op 4x400 meter

Tony van Diepen en Jochem Dobber hebben vanavond verrassend de wereldtitel gepakt op de 4x400 meter. In het Poolse Chorzow lieten ze de concurrentie duidelijk achter zich.

Tony van Diepen en Jochem Dobber vieren hun wereldtitel - Foto: Orange Pictures / Andre Weening

Japan en Botswana werden in de slotronde door Alkmaarder Van Diepen naar de tweede en derde plaats verwezen. Aan het begin van de laatste ronde lagen de landen nog dicht bij elkaar, maar Van Diepen bleek duidelijk de snelste van de slotlopers. Oranje kwam uit op tijd van 3.03,45.

Als eerste loper zette Dobber al de toon. De specialist op de 400 meter uit Santpoort-Zuid gaf als eerste het stokje over aan Liemarvin Bonevacia. Hij kwam vervolgens als tweede door achter Zuid-Afrika, waarna Ramsey Angela als derde loper de koppositie weer overnam.

4x100 meter vrouwen

De Nederlandse sprintploeg bij de vrouwen leek ook op weg naar WK-goud, maar bij de laatste wissel ging het mis. Daardoor moest de ploeg met Jamile Samuel en Nadine Visser genoegen nemen met brons.

Samuel begon sterk en gaf het stokje over op Dafne Schippers. Zij toonde haar klasse en zorgde ervoor dat Oranje ruim op kop kwam te liggen. Visser consolideerde de voorsprong, maar bij de wissel met Naomi Sedney ging het fout. Sedney leek te vroeg vertrokken, waardoor de wissel stroef verliep. De snelheid was er helemaal uit.

Italië en Polen passeerden de Nederlandse ploeg. De Italiaanse vrouwen grepen het goud, waarna Sedney 0,005 te kort kwam om Polen van het zilver af te houden. De tijd van Samuel/Schippers/Visser/Sedney was 44,10.

Tekst loopt verder onder de foto

De fatele wissel van Visser op Sedney - Foto: Orange Pictures / Andre Weening

4x400 meter vrouwen

Op de 4x400 meter stelde Nederland enigzins teleur met een vierde plaats. Heiloose Lisanne de Witte was de tweede loopster en halverwege liep ze in de middenmoot. Femke Bol maakte vervolgens een hoop goed, waarna Lieke Klaver uit Velsen het moest afmaken. Zij leek op weg naar zilver, maar op het laatste rechte stuk moest ze Cuba, Polen en Groot-Brittanië voor zich laten.

De gemengde ploeg met Laura de Witte werd achtste op de 4x400 meter.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]