Ga naar Content

Ajax-speelsters Spitse, Van der Gragt en Pelova onderuit met Oranje Leeuwinnen

Het Nederlands vrouwenelftal heeft een oefenduel van Italië verloren. In Ferrara waren de Italiaanse speelsters met 1-0 te sterk dankzij een benutte strafschop van Girelli.

De Oranje Leeuwinnen doen mee aan de Olympische Spelen - Foto: Pro Shots / SIPA USA

De ploeg van Sarina Wiegman kwam in Italië erg pover voor de dag. Voor rust wist het slechts één kans te creëren en na een kwartier kwam het op achterstand via een penalty van Girelli. Pas na rust kwam Oranje energiek voor de dag, wat leidde tot een aantal kansen. In de passing bleef het slorsig, maar Italië liet de kansen op een grotere uitslag onbenut.

De Leeuwinnen spelen in aanloop naar de Olympische Spelen een aantal oefenwedstrijden. Italië was de eerste test voor de speelsters. Ajax-middenvelder Sherida Spitse speelde de hele wedstrijd, Stefanie van der Gragt werd in de rust vervangen en Victoria Pelova kwam na 77 minuten in het veld voor Daniëlle van de Donk.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]