Start van hoofdcontent

Sport

nl

Frank de Boer over keeperskeuze, Daley Blind en het duel tegen Schotland

1 juni 2021, 14.56 uur · Aangepast 1 juni 2021, 15.35 uur · Door Thomas Brood

Tijdens de persconferentie van Frank de Boer voorafgaand aan het duel met Schotland was het grootste nieuws dat hij keeper Jasper Cillessen buiten de selectie laat vanwege een coronabesmetting. "Hij zou sowieso de eerste wedstrijd niet halen en ik wil geen risico nemen", aldus De Boer.

Foto: Pro Shots / Toin Damen

De voormalig Ajax-keeper zit momenteel in thuisisolatie. Hierdoor gaat AZ-keeper Marco Bizot mee naar het EK. Frank de Boer heeft niet overwogen Jong Oranje-keeper Justin Bijlow bij de selectie te halen.

Daley Blind

Daley Blind is weer helemaal fit. "Het ziet er heel goed uit. Hij kan alles meedoen op de training", aldus De Boer. De Ajax-verdediger liep op 31 maart een enkelblessure op in het duel tegen Gibraltar. Sindsdien kwam hij niet meer in actie, maar de voetballer is dus net op tijd hersteld.

Nederland - Schotland

Woensdag oefent Oranje tegen Schotland. Dit duel zal worden gespeeld in Portugal. Wie er dan op goal staat is nog niet bekend. Wat de bondscoach wel vertelde is dat Nederland in een 5-3-2 systeem gaat spelen. 

Zondag is dan de laatste oefenwedstrijd. Dan speelt het Nederlands elftal tegen Georgië. Dat duel wordt gespeeld in het stadion van FC Twente. Bij dat duel is beperkt publiek toegestaan.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]