Ga naar Content

Ajax hofleverancier definitieve selectie Oranje voor EK, Jurriën Timber geselecteerd

Bondscoach en ex-Ajax coach Frank de Boer heeft vandaag zijn definitieve 26 spelers voor het Europees Kampioenschap (EK) bekend gemaakt. Ajax is hofleverancier van Oranje met 5 spelers in de selectie. De 19-jarige Jurriën Timber is door De Boer opgenomen in de selectie, het is de eerste keer dat de verdediger mee mag met het 'grote' Oranje.

Foto:

Ook Ajacieden Daley Blind, Ryan Gravenberch, Davy Klaassen en Maarten Stekelenburg zijn door de bondscoach uitgekozen om Nederland te vertegenwoordigen op het eindtoernooi. 

Naast de Ajacieden zijn er ook een aantal ex-spelers van de club door De Boer opgeroepen. Donny van de Beek, Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Jasper Cillissen, Quincy Promes, en Joël Veltman. Ook ex-Ajacied Tim Krul is opgenomen in de selectie, Krul keepte in zijn tijd in totaal 0 wedstrijden in Ajax 1.

Eerste keer

Voor Jurriën Timber is het de eerste keer dat hij bij de grote jongens mee mag doen. De 19-jarige verdediger kende dit jaar een uitstekend seizoen en wordt daarvoor beloond door de bondscoach. Na afloop van de laatste wedstrijd van het seizoen gaf hij een reactie op zijn voorselectie. 

Zaterdag vertrekt Oranje voor een trainingskamp naar Portugal, daar spelen ze op 2 juni tegen Schotland voor een oefenwedstrijd, 6 juni spelen ze nog een oefenwedstrijd tegen Georgië. Het EK gaat op 13 juni van start voor het Nederlands elftal, Oranje treft dan Oekraïne in de Johan Cruijff Arena. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]