Ga naar Content

AZ-keeper Bizot toch naar EK, Cillessen valt af door corona

AZ-keeper Marco Bizot gaat toch naar het EK. Jasper Cillessen wordt door bondscoach Frank de Boer buiten de EK-selectie gehouden.

Marco Bizot gaat niet meer naar het EK - Foto: Pro Shots / Marcel van Dorst

Cillessen testte vorige week postief op corona. Bondscoach Frank de Boer hakte vanochtend de knoop door en besloot de voormalige Ajax-keeper niet mee te nemen naar het EK. “Het is bekend dat hij positief getest is op corona. Daardoor heeft hij een belangrijk deel van de voorbereiding gemist. We weten niet hoelang het gaat duren tot dat hij weer 100% fit is. Ik wil wat dat betreft geen risico nemen. We staan aan de vooravond van een EK en ik wil zekerheid. Hoe naar ik het ook voor Jasper vind”, aldus De Boer.

"We weten niet hoelang het gaat duren tot dat hij weer 100% fit is. Ik wil wat dat betreft geen risico nemen"

Bondscoach frank de boer

Ondanks dat Marco Bizot in eerste instantie niet tot de definitieve selectie behoorde, was hij wel mee op het trainingskamp in Portugal als vierde keeper. Bondscoach Frank de Boer laat weten dat hij niet heeft getwijfeld om Justin Bijlow nog bij de selectie te halen. "Marco Bizot is onze derde doelman".

 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]