Ga naar Content

Midwinterfeest Graft-De Rijp wéér een jaar uitgesteld: "Enorme domper"

Opnieuw een teleurstelling voor inwoners van Graft-De Rijp: na de gecancelde editie van 2020, wordt het Midwinterfeest ook dit jaar uitgesteld. Volgens het bestuur van het evenement zorgt de corona-pandemie nog voor te veel onzekerheid. "De ontwikkeling van het virus en de mogelijke gezondheidsrisico’s voor de vrijwilligers, artiesten en bezoekers zijn van doorslaggevend belang geweest bij het besluit."

Foto: Marco van Ammers Fotografie

Het cultuurhistorische festival trekt jaarlijks zo’n 40.000 bezoekers. Het bestuur vindt het moeilijk in te schatten of de mensenmassa's in december 'veilig' door de smalle straatjes in het dorp kunnen lopen, meldt mediapartner Alkmaar Centraal.

Voorzitter Gerard Kuijn noemt het een enorme domper: 'Bestuur, vrijwilligers, artiesten en sponsors, allemaal hadden we er zin in om er weer een mooi evenement van te maken. Echter, de ontwikkelingen van de afgelopen maanden hebben ervoor gezorgd dat we anders hebben moeten besluiten. We kunnen niet tijdig starten met de noodzakelijke voorbereidingen zonder gezondheidsrisico’s.'

De 15e editie van het Midwinterfeest wordt nu doorgeschoven naar 9, 10 en 11 december 2022.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]