Ga naar Content

Midwinterfeest Graft-De Rijp verplaatst naar 2021

GRAFT-DE RIJP - Het Midwinterfeest, dat gepland stond voor half december van dit jaar, zal niet door gaan vanwege het coronavirus. De 10e editie van het evenement zal volgend jaar plaatsvinden op 10, 11 en 12 december. 

Foto: Marco van Ammers Fotografie

Dit heeft de organisatie unaniem besloten na de persconferentie op 6 mei. Voorzitter van het bestuur Gerard Kuijn laat in een persbericht weten dat het besluit pijn doet: "Maar wij kunnen geen enkel risico nemen voor de gezondheid van de vrijwilligers, artiesten en bezoekers. Een jaar doorschuiven is het enige juiste besluit."

Maatregelen

Volgens het bestuur is het niet mogelijk om het Midwinterfeest te organiseren met voldoende afstand tussen bezoekers. De organisatie kan de maatregelen niet naleven, zoals het vermijden van drukte en de anderhalvemeter afstand in de smalle straatjes van het dorp.

Jaarlijks komen zo'n 40.000 bezoekers naar De Rijp voor het feest. Ook de kerstmarkt, die ieder jaar plaatsvindt, zal dit jaar ook niet doorgaan. 

Vrijwilligers

De organisatie van het evenement was al in een ver stadium. Sponsoren waren benaderd, artiesten repeteerden druk en achter de schermen waren enthousiaste vrijwilligers bezig om alles in goede banen te leiden voor de 10e editie.

Kuijn wil alle betrokkenen desalniettemin bedanken voor hun inzet en hoopt dat iedereen de coronacrisis goed doorkomt zodat: "We elkaar bij het Midwinterfeest 2021 weer in goede gezondheid treffen."

Lees ook

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier