Ga naar Content

Mascha ten Bruggencate nieuwe burgemeester van Heiloo

Mascha ten Bruggencate (48) is voorgedragen als burgemeester van Heiloo. Op dit moment is zij stadsdeelvoorzitter van Amsterdam Centrum en lid van D66. Ze is bekend met de regio, want ze is geboren en getogen in Alkmaar. Ze volgt Hans Romeyn op die, na zestien jaar het ambt te hebben vervuld, maandag met pensioen gaat. Ten Bruggencate zal op 8 juli worden beëdigd.

Mascha ten Bruggencate - Foto: AT5

Er hadden 31 mensen gesolliciteerd naar het burgemeesterschap. "Mevrouw Ten Bruggencate heeft zich gepresenteerd als een kandidaat met een rijke bestuurlijk-politieke ervaring in een complexe bestuurlijke omgeving als Amsterdam", lichtte de voorzitter van de vertrouwenscommissie, René van Splunteren, de keuze van de gemeenteraad toe.

"Zij komt warm en benaderbaar over en weet de dingen goed te benoemen. Daarnaast is zij opgegroeid in Alkmaar en kent Heiloo goed. Kortom, met deze kandidaat zal Heiloo ervaring, uitstekende persoonlijke competenties en vaardigheden en een verbindende persoonlijkheid binnenhalen."

Scheidend burgemeester

Vrijdagmiddag neemt Hans Romeyn afscheid van Heiloo tijdens een coronaproof 'uitzwaaitoer' door het dorp. Hij blijft er na zijn pensioen wel wonen. De gemeente roept inwoners die langs de route wonen op om de vlag uit te hangen.

Op maandag zal Romeyn zijn functie officieel neerleggen in een bijzondere raadsvergadering, in bijzijn van commissaris van de Koning Arthur van Dijk. Tot Ten Bruggencate is aangetreden zal wethouder Rob Opdam waarnemend burgemeester zijn.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]