Start van hoofdcontent

BROEK IN WATERLAND

nl

Al bijna 10.000 euro opgehaald voor politie na klopjacht Broek in Waterland

25 mei 2021, 16.00 uur · Aangepast 25 mei 2021, 16.59 uur · Door Redactie

De inzamelingsactie die bewoners in Broek in Waterland zijn gestart voor het heldhaftige optreden van de politie vorige week heeft al bijna de 10.000 euro aangetikt.  Op deze manier willen inwoners de agenten bedanken voor hun inzet tijdens de gewelddadige overval woensdag, die na een achtervolging eindigde in 'Broek'.

Foto:

De actie is gestart door Broeker Nick Schallies, die verrast is door het succes van de inzameling. Hij hoopte 100 euro met de actie op te halen voor bloemen en chocolade, zegt hij tegen mediapartner Omroep Pim.

Alleen bloemen en chocolade zullen het niet worden met dit bedrag, maar wat er precies geschonken kan worden als bedankje is nog onduidelijk. Er gelden namelijk strenge regels voor schenkingen aan politiemensen, omdat agenten niet mogen worden omgekocht. Nick zegt daarover in overleg te zijn met de politie.

Heldhaftig optreden

Na de overval hield de politie een klopjacht in een weiland, waar een van de verdachten werd doodgeschoten. Zes anderen werden opgepakt.  Ook vlogen er twee auto's in brand.

De tekst gaat verder onder de video

Crowdfunding Broek in Waterland - NH Nieuws

"De vraag die steeds terugkomt is: wat als? Wat als het een half uur eerder was gebeurd in een dorp vol fietsende schoolkinderen? Wat als het niet had geregend en in de Volgermeerpolder veel natuurliefhebbers hadden gelopen? Maar vooral wat als de politie niet heldhaftig had opgetreden?", zei Nick eerder. 

 "Wat ik stiekem hoop is dat we een aantal van hen hier kunnen uitnodigen en samen kunnen proosten." De actie loopt nog een paar dagen door.

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.