Ga naar Content

Burgemeester Waterland over dodelijke overval: 'Broekers hebben engeltje op schouder'

Marian van der Weele, burgemeester van Waterland, spreekt van 'geluk' dat er geen inwoners gewond zijn geraakt tijdens de achtervolging met dodelijk afloop in Broek in Waterland. "Ik denk dat de Broekers een engeltje op hun schouder hebben gehad", zegt ze tegen NH Nieuws. 

Foto: gemeente Waterland

Na een gewelddadige overval in Amsterdam-Noord trokken de daders vanmiddag met hun automatische wapens richting Broek in Waterland, op de hielen gezeten door de politie. “Als je voor het eerst hoort dat er automatische wapens in een woonwijk zijn afgeschoten dan lopen de koude rillingen je over de rug", vertel Van der Weele. 

Uiteindelijk eindigt de achtervolging in een weiland, waar één van de overvallers werd doodgeschoten. "Het is echt ongekend geweld, dat hier door de daders is gebruikt", aldus Van der Weele. "Het is dankzij het slagvaardige optreden van de politie en hulpdiensten dat er geen Broeker gewond is geraakt." Zes verdachten zijn aangehouden.

Van der Weele is pas twee maanden burgemeester en zwaar onder de indruk van de steun en nazorg van hulpdiensten. "Morgenavond organiseren we voor getuigen en inwoners een avond om met elkaar van gedachten te wisselen over wat we allemaal hebben doorgemaakt."

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.