Ga naar Content

Hilversum gaat samen met scholieren drugscriminaliteit aanpakken

Hilversumse scholieren moeten de gemeente gaan helpen met de aanpak van drugscriminaliteit onder jongeren en op scholen. Er komt een 'denktank' van jongeren om samen met de gemeente en de politie te kijken wat er gedaan kan worden tegen het steeds groter wordende probleem.

Foto: Adobe Stock

Drugsgebruik, maar vooral drugscriminaliteit onder jongeren heeft de aandacht van Hilversum omdat uit onderzoek van de GGD blijkt dat steeds meer jongeren drugs gebruiken en dat de politie signalen heeft dat er meer drugs wordt gedeald rond scholen. Afgelopen maand kwam onder meer aan het licht dat vijfdeklassers op het Gemeentelijk Gymnasium regelmatig harddrugs als speed en ketamine gebruiken op de toiletten van de school

Hilversum laat momenteel onderzoeken of dat harddrugs gebruik op de toiletten van de school een uitzondering is of dat het op meer plekken gebeurt. Het lijkt op dat laatste: burgemeester Pieter Broertjes stelde nadat het nieuws naar buiten kwam al meer signalen te hebben van toenemend drugsgebruik op scholen en het dealen van drugs rond scholen. Er gaan verhalen rond dat er steeds meer jongeren op scootertjes drugs dealen rond scholen. Daar willen de gemeente en de politie van af. 

Lees ook

Hilversumse scholieren zelf moeten de gemeente nu gaan helpen met de aanpak van drugscriminaliteit onder jongeren. De gemeente heeft daarvoor naast het Gemeentelijk Gymnasium ook scholieren van het Roland Holst College en het Alberdingk Thijm College gevraagd. De jongeren gaan met de gemeente praten over het dealen van drugs door en onder vrienden, maar ook of ze voor zichzelf een rol zien weggelegd om drugscriminaliteit aan te pakken. 

De proef moet jongeren bewust maken van drugsgebruik en drugscriminaliteit onder leeftijdsgenootjes. Met het bespreekbaar maken van het probleem hoopt de gemeente mede te voorkomen dat jongeren het slechte pad op gaan. 

Escaperoom

Naast de gesprekken met elkaar moet een 'escaperoom' jongeren bewust maken van hoe ze in aanraking kunnen komen met drugscriminaliteit. De escaperoom houdt jongeren situaties voor van waarbij ze benaderd kunnen worden door drugscriminelen, hoe ze zulke dingen kunnen herkennen en wat de gevolgen kunnen zijn als de op schimmige verzoeken ingaan.

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]