Ga naar Content

Geen eerste landstitel voor ZV De Zaan na bloedstollend beslissingsduel

Het is de waterpoloërs ZV De Zaan niet gelukt om de landstitel binnen te slepen. De beslissingswedstrijd in Zaandam werd vanmiddag met 9-8 verloren van GZC Donk.

Geen historische landstitel voor ZV de Zaan - NH Nieuws

Donk won het eerste duel in Zaandam met 9-4, waarna De Zaan gisteren met 10-8 toesloeg in Gouda. Logischerwijs werd het een spannende wedstrijd in Zaandam. In de openingsfase waren beide ploeg aan elkaar gewaagd. Na de eerste periode stond het 2-2.

Ook de tweede periode leverde vier goals op. En opnieuw scoorden beide ploegen twee keer: 4-4. Daarna sloegen de bezoekers voor het eerst een gat van twee punten. Aan het begin van het laatste kwart was de stand 6-8.

De Zaan leek verslagen toen het zelfs 6-9 werd. De ploeg van Johan Aantjes richtte zich vervolgens op en verkleinde het gat weer naar één: 8-9. In de slotfase lukte het de Noord-Hollanders niet om er een verlenging uit te slepen en de eerste landstitel uit de clubhistorie binnen te halen.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]