Ga naar Content

ZV De Zaan revancheert zich tegen Donk en dwingt beslissingsduel af

ZV De Zaan heeft een belangrijke overwinning geboekt bij GZC Donk. Gisteren verloren de waterpoloërs met 9-4, maar in Gouda herstelde de ploeg zich door met 10-8 te winnen. Daardoor valt morgen de beslissing in het kampioenschap. "Wij hebben veel beter gespeeld dan gisteren en hebben verdiend gewonnen", sprak trainer Johan Aantjes na afloop.

ZV De Zaan wint in Gouda bij Donk - Foto: NH Sport / Thomas Brood

De spirit bij De Zaan was helemaal terug na de deceptie van gisteren. De waterpoloërs gingen voortvarend van start en bleven de hele wedstrijd aan de leiding. De Zaan won het duel bij Donk met 10-8. "Gedurende de wedstrijd krijg je wel het vertrouwen dat het goed zit. Ik heb dan ook rustig op de bank gezeten", vervolgt Aantjes.

"Gedurende de wedstrijd krijg je wel het vertrouwen dat het goed zit"

ZV de zaan trainer johan aantjes

ZV de Zaan-trainer Johan Aantjes na de winst op GZC Donk - NH Nieuws

Met de overwinning heeft ZV De Zaan een beslissingsduel afgedwongen. Morgen wordt bekend wie zich de nieuwe landskampioen mag noemen als de twee clubs in Zaandam het opnieuw tegen elkaar opnemen.

Winkansen?

De ervaren Mick van den Bree is duidelijk over het mogelijke eerste landskampioenschap van de Zaankanters. "Het is fifty-fifty, maar ik vind dat wij het gewoon moeten doen morgen. Wij moeten gewoon kampioen worden. Wij hebben nu die kans en die moeten wij grijpen", aldus van den Bree.

"Wij moeten gewoon kampioen worden. Wij hebben nu die kans en die moeten wij grijpen"

zv de zaan waterpoloër mick van den bree

Mick van den Bree: "Wij moeten kampioen worden en de kans grijpen" - NH Nieuws

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]