Ga naar Content

Provincie sleept Zandvoort toch voor de rechter om toegangsweg bij circuit

Het is Zandvoort niet gelukt om het op een akkoordje te gooien met de provincie over het gebruik van de nieuwe toegangsweg bij het circuit. Gedeputeerde Staten kondigt vandaag aan naar de rechter te stappen.

Foto: NH Nieuws

De twee overheden hebben lang geprobeerd overeenstemming te krijgen over het gebruik van de weg, die van het circuit door het duin naar de provinciale weg N200 loopt. De provincie vindt het onveilig dat Zandvoort daar, ook buiten de dagen dat er Formule 1 is, autoverkeer wil toelaten.

Val van college

Maandenlang is er gesoebat en onderhandeld en lange tijd ging de gemeente ervan uit dat de partijen wel tot een overeenstemming zouden komen. Dat is dus niet gelukt. In onderstaand verhaal staat uitgebreid beschreven hoe dit weggetje zelfs leidde tot de val van het college van burgemeester en wethouders in het kustdorp.

Lees ook

Gedeputeerde Staten brengen Zandvoort en Provinciale Staten een dezer dagen op de hoogte van de definitieve stap naar de rechter. De rechtszaak heeft verder geen invloed op de Formule 1-race in september.

Volwaardige kruising

Het laatste bod van de provincie was dat de weg 50 dagen per jaar gebruikt mag worden, maar dat er dan wel een 'volwaardige kruising' moet worden aangelegd, bekostigd door het circuit dan wel de gemeente. De toegangsweg kruist met een busbaan en een fietspad en dat kan gevaarlijke situaties opleveren, meent de provincie. De gemeente Zandvoort stelde voor om verkeersregelaars in te zetten, maar daar ging de provincie niet mee akkoord. 

De gemeente Zandvoort kan nog niet reageren op de nieuwe stap van de provincie om naar de rechter te stappen.

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]