Ga naar Content

Play-offs klaar voor Den Helder Suns na nieuwe nederlaag tegen Donar

Het basketbalseizoen zit erop voor Den Helder Suns. Vanavond verloor de Helderse formatie in de kwartfinale van de play-offs voor de tweede keer van Donar. De Groningers bleken met 105-79 te sterk, nadat ze zaterdag in Den Helder al met 83-75 hadden gewonnen.

Donar - Den Helder Suns - Foto: Orange Pictures

Vanaf het allereerste begin nam de thuisploeg de leiding, al lukte het Den Helder om in het eerste kwart in het spoor te blijven (20-16). Halverwege was het duel met 38-33 allerminst beslist. In het derde kwart sloeg Donar een gat van twintig punten (74-54) en dat was teveel voor de Suns.

Bij Donar was Jarred Ogungbemi-Jackson, in de eerste wedstrijd nog weggestuurd, de grote kwelgeest. Hij werd topscorer met 24 punten. Net als in de heenwedstrijd maakte Bolden Brace de meeste punten voor Den Helder: 21.

Het was de vierde keer dit seizoen dat de ploeg van trainer Peter van Noord het af moest leggen tegen Donar. Op 27 maart boekte Den Helder de enige zege in de Martini-hal in de extra time: 100-102.  

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]