Ga naar Content

SAMENVATTING: Den Helder Suns strijdend ten onder tegen favoriet Donar

Den Helder Suns is in de eerste kwartfinale om het landskampioenschap tegen een nederlaag aangelopen. De Helderse formatie bleek uiteindelijk niet opgewassen tegen het Groningse Donar en ging met 75-83 ten onder. 

Samenvatting Den Helder Suns - Donar - NH Sport/Edward Dekker

Den Helder wist dat het in de eigen sporthal een zware avond tegemoet zou gaan tegen het sterker geachte Donar. De ontmoeting werd van te voren door coach Peter van Noord omschreven als ''David tegen Goliath'. Ondanks het verwachte krachtsverschil gaf Den Helder in de begingfase weinig weg en stond het 19-19 aan het einde van het eerste kwart.  

In het tweede kwart werd het krachtsverschil tussen beide ploegen meer en meer duidelijk en en liep Donar uit naar een 32-40 voorsprong bij de rust. Bij de thuisploeg waren Tom Koopman, Boyd van der Vuurst de Vries en Stan van den Elzen na blessureleed fit genoeg om te spelen. Yarick Brussen was niet inzetbaar.

Tekst gaat verder onder de video

"Het is het maximaal haalbare geweest voor mijn ploeg"

DEN Helder Suns-trainer Peter van Noord

Peter van Noord na afloop van de eerste kwarftinale van Den Helder tegen Donar - NH Sport/Edward Dekker

Op wilskracht

Na de onderbreking probeerde Suns zich terug te knokken in de wedstrijd. Mede dankzij vijf punten van Nino Gorissen en zes van Bolden Brace kwam Den Helder op wilskracht weer langszij: 51-51. Gorissen moest er vervolgens vrij snel vanaf met zijn vijfde persoonlijke fout. Even later gevolgd door Dyon Halman. 

In het laatste kwart gaf Donar nog één keer gas en dit bleek te machtig voor Den Helder. De Groningers liepen uit naar een nieuwe voorsprong en gaven deze in de slotfase niet meer uit handen. Uiteindelijk won Donar zo de eerste kwartfinale met 75-83.

Tekst gaat verder onder de video

Nino Gorissen over de 85-73 thuisnederlaag van Den Helder Suns tegen Donar - NH Sport/Edward Dekker

"We zijn excited voor dinsdag"

Den Helder Suns-speler Nino Gorissen

Door de nederlaag moet Den Helder dinsdag 11 mei de return met minimaal negen punten verschil winnen om zich te plaatsen voor de halve finale. De tweede kwartfinale in Groningen begint om 19.30 uur. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]